28S.S.NAĞME İŞLETME KOOP. OLAĞAN GENEL KURULU VE 2017 YILI KAT MALİKLERİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU BİLGİLENDİRME MEKTUBU;

 

İşletme Kooperatifi S.S.Nağme İşletme Kooperatifi Olağan Genel Kurulu ve Nağme Sitesi Kat Malikleri Olağanüstü Genel Kurulu toplantılarına katılan, katılamayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Birkaç üyemizin sitemizle ilgili yaptığı şikâyetler nedeniyle sitemiz maddi ve manevi zararlara uğramakta olup, üyelerimiz bu konu ile ilgili Genel Kurul toplantılarında tepkide bulunmuş ve söz alıp sitemizi zarara uğratan kişilere hitaben konuşmuştur.

Sitemizin yapılması sırasında inşaat şirketi tarafından, imar planında ibadet alanı olarak gösterilen yere yapılan personel lojmanları ile ilgili, birkaç üyemiz tarafından şikâyetlerde bulunulmuş. Bodrum Belediyesi konu ile ilgili olarak İmar Kanununa göre yapı tatil tutanağı düzenlemiş netice olarak söz konusu lojmanlar için 19.008,29 TL para cezası düzenlenmiş akabinde yıkım kararı da düzenlenecektir. Lojmanları kullanan personel bu durum nedeniyle mağdur olacaktır.

Üyelerimizden birkaç kişinin, aidatlardan KDV alınması konusunda maliyeye yaptıkları şikâyetler neticesinde KDV uygulanması zorunda kalınmış ve önceden biriken KDV alacaklarımızdan mahsuplaştırılmıştır. Ayrıca BİMER üzerinden sitemizi mağdur edecek şikâyetlerde bulunulmuş ve bu konu ile ilgili olarak Yönetim Kurulu söz konusu kişilere karşı davalar açmak için Genel Kurul toplantılarında yetki almıştır gereği yapılacaktır.

Sitemize ait suyun lüzumundan fazla ve açık bırakıldığı gözlemlenmiş, aşırı bahçe sulamaları yapıldığı hususunda üyelerimize uyarılarda bulunulduğu ancak, suyun yine gereğinden fazla kullanıldığı saptanmıştır. Site suyumuzu dikkatli kullanılması hususunu önemle rica ederiz.

21.07.2017 tarihinde saat 01.30’da meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde 1 Ada 15 ve 16 nolu evlerin istinat duvarları yıkılmış 35 Ada 37-38 nolu evlerde de bahçede hasarlar meydana gelmiştir. Bu konu ile ilgili olarak Bodrum Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezine ve Bodrum Belediyesine müracaatlarda bulunulmuş olup, Bilirkişi beklenmektedir. Gelişmeler takip edilmekte olup üyelerimize bilgi verilecektir. Ayrıca; sitemizin önündeki ana yola, Bodrum Belediyesi tarafından asfalt dökülmektedir.

Tüm Üyelerimizin iyi bir yaz sezonu geçirmelerini temenni ederiz.  Saygılarımızla

 

YÖNETİM